דברים שבקדושה ליד פח האשפה

שאלה:

פח ביתי מלא במטבח- יש ריח רק כשמתקרבים אליו וללא חשש למבואות המטונפות ולבעיה הלכתית לאמירת דברים שבקדושה, לא הייתי מסלק אותו מהמטבח- זו הגדרה שאומרת שאין כאן בעצם בעיה הלכתית לאמירת דברים שבקדושה כי הולכים לפי ההתנהגות הרגילה של בני אדם?

יש הבדל בין אשכנזים לספרדים?

תשובה:

שלום וברכה

פח האשפה בבית, כיון שמשתמשים בו תמיד עם שקית ניילון [כך שהוא עצמו אינו סופג ריח ואינו גרף של רעי] וכרגע אין בו דבר המדיף ריח רע מותר לומר לידו דברי קדושה, וראה עוד כאן לענין פחי אשפה ברחוב.