קדיש באלוקי נצור

שאלה:

שלום.
מספר שאלות-
1. האם קיימת בעיה בכך שמכניסים אצבע לפה כדי להרטיבה לשם הפיכת דף בסידור?
2. כאשר אני פוסע אחורה בסוף תפילת שמונה עשרה, מותר לי להתחיל להתפלל לפני שאני מסיים ופוסע בחזרה קדימה (למשל בערבית, מתחיל שיר למעלות..)
3. כשאני מגיע לסוף תפילת שמונה עשרה (אולקי נצור לשוני), שם אני יכול לענות בקול לקדיש (ולקדושה) אבל רק עד ל״אמן יהא שמה רבא״ (?), לאחר מכן אני יכול להמשיך בתפילה ולסיים למרות שהקדיש נמשך?
תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

1. אם מדובר בסידור של בית הכנסת אני חושב שזו הנהגה מגונה מאוד, אדם שרואה זאת מסביב מרגיש מאוד לא בנוח להמשיך להשתמש בסידורי בית הכנסת…

2. מותר.

3. אדם שנמצא באלוקי נצור, אם יאמר יהיו לרצון הראשון יוכל לענות רק אמן יהא שמיה רבה עד עלמיה ואת אמן של דאמירן בעלמא ובקדושה פסוקי קדוש וברוך בלבד. לאחר מכן יכול להמשיך למרות שהקדיש נמשך.