ניסי משה בבית פרעה

שאלה:

1. מה היה הקושי של פרעה להרוג את משה? הוא המלך וגם היה מכשף עצום בארץ של כשפים ואיך כשמשה חוזר למצרים הוא המלך של האימפריה מספר אחת בעולם לא מצליח להרוג אותו וממשיך לאפשר לו לדבר ולתת בו עשר מכות?

2. איך פרעה מאפשר לבת שלו לגדל ילד מהעם העברי? כל הבן הילוד היאורה השליכהו, למה לא הרג אותו?

3. איך משה כשחזר נכנס למצרים ועוד לבית פרעה? זה כמו אלף אלפי הבדלות שרוצח מאוד מבוקש בעולם ששוהה כרגע בחוץ לארץ יכנס לתוך הר הבית בירושלים.

תשובה:

כל זה מהניסים הגדולים שהיו במצרים, המדרשים גם מאריכים בכך, שבעצם אף אדם לא היה יכול להכנס לבית פרעה בגלל האריות והחיילים וכו', וכשמשה ואהרן באו הכל נפתח לפניהם והאריות ליוו אותם ועוד ועוד. כדאי לעיין בספרו של הרב לואיס מטעמי השולחן פירוט כל הנסים שהיו בענין זה.