מתנה מלקוח בעת עבודה

שאלה:

שלום רב
בצעתי במסגרת עבודתי עבודה עבור לקוח
הלקוח הגיע ונתן לי כסף בנוסף למה שהוא משלם לבעל הבית
הוא אומר לי שנותן לי זאת בגלל שהייתי מאוד סבלן ונחמד לבקשות שלו (כל לבעלים כבר לא היה, והפנה אותו אלי)
אני סירבתי לקבל את הכסף מכיוון שמשלמים עבור העבודה שאני מבצע
השאלה האם מותר לי לקבל את הכסף, ואין פה שום חשש של גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקבל את המתנה, ואין שום חשש גזל. והמתנה שייכת לך ואין למעסיק שלך חלק בתוספת שקיבלת.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן קפג סעיף ו לגבי שליח שנשלח לקנות חפץ וקיבל השליח מתנה ממי שקנה ממנו, המתנה מתחלקת בין השליח למשלח. ונראה שדין זה דווקא בשליח שיש סברה שהמתנה בגלל ההיכרות של השליח עם הנותן, ומאידך השליחות גרמה למתנה ולכן חולקים במתנה. אבל אם העובד שקיבל תוספת אינה מתנה אלא תוספת שכר והשכר ניתן לעובד ולא לחברה שמעסיקה.