מצוות שבין איש לאשתו בזמן בידוד

שאלה:

מי שאחד מבני הזוג נמצא בבידוד, ולפי החוק [וההגיון] אם בן זוגו יהיה חשוף אליו בקרבה הוא צריך גם להכנס לבידוד. האם עבור זה מבטלים עונה. ומה הדין ביטול עונה בל"ט באופן כזה.
השאלה לגבי ביטול עונה, האם משתנה הדין בין אופן שיש צד פר"ו, ובין באופן שאין צד פר"ו.
כאמור אם יבטל עונה, ביטל מצוה. מאידך אם יקיים העונה יאלץ למשך זמן להבטל ממוסד לימודו כגון למשך עשרה ימים או להבטל מעבודתו [וכן פעמים בגלגל גם הילדים יצטרכו להכנס לבידוד וכו']. ואם יקיים ולא יכנס לבידוד לכאור' מזיק לאחרים.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה ברור שבאופן זה אין הגיון לחייבו במצות עונה מה שיגרום לטלטלה כבדה לכל הבית ולחייו השוטפים. האמת שבדרך כלל קשה מאוד לשמור בידוד כזה של חלק מבני המשפחה, אבל אם מצליחים לא ניתן לחייב במצות עונה.

כמובן כל אדם חכם יבדוק בביתו מה ההבנה ההדדית ואיך הצד השני רואה כל דבר וכו'.