כיור נטילת ידים בשרותים

שאלה:

יש לנו כיור בשרותים שרוצים להוציא אך לא נראה לנו מעשי תקציבית. רוצים למצוא פתרון זמני. האם הוספת דלת-הזזה או וילון בין האמבט והאסלה לבין הכיור יספיק או שצריך שינוי יותר מהותי? והאם יש עדיפות לדלת ע"פ הוילון?

תשובה:

יש עדיפות לדלת על פני וילון, אבל המיקל גם בוילון באופן זה שיש שם גם אמבט ולא רק שירותים, יש לו על מה לסמוך, את הברכה באופן כזה תגידו בחוץ.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח על התשובה המהירה.

    רציתי רק לחדד קצת את הנושא.

    האם מדובר בפתרון של לכתחילה או שמא זה בדיעבד? מההוראה לברך בחוץ הבנתי שזה רק בדיעבד, אחרת אין סיבה שלא לברך בפנים. אך מדוע? איזה שינוי מהותי זקוקים לו ע"מ שזה כן יהיה לכתחילה?

    כמו"כ האם הדלת צריכה להגיע עד לתקרה או שמספיק עשרה טפחים מדין גוד אסיק?

  2. יש כאן שני נושאים: מה שכתבנו הוא באופן שיבחרו בוילון שבזה הבאנו צדדים לכאן ולכאן. שנית יש את הנושא של המשנה ברורה בסי' פד שכאשר מדובר בבית הכסא צריך שינוי מעשה כמו עקירתו ולא די בשינוי יעוד, השאלה מה גדר עשיית מחיצה ללא עקירת כלום, אלא שעדיין הייתי מיקל כן לברך בפנים כשיש אמבט וגם עושים מחיצה ממש, כיון שאינו מיועד לכתחילה רק בלית הכסא.