דורות ראשונים – טלית

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

רציתי לשאול אתכם התעטפו בטלית גם בדורות הראשונים או רק בדורות האחרונים?

תשובה:

בודאי זה מנהג קדום ביותר, אינני יודע ממתי בדיוק הטלית נראתה כפי שהיא היום, אבל למשל התרומת הדשן שהיה עוד מסוף תקופת הראשונים לבש טלית כזו, כמובא בס' לקט יושר. הענין זה גם מובא כדבר פשוט בטור בסי' ח, כך שזה ודאי בתקופת הראשונים היה נהוג כמו בזמנינו. בימי התנאים והאמוראים שהיו כל היום עם טלית ותפילין, לא היה זה בדוקא בגד המיוחד לתפילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בודאי היו עם טלית, אבל לא היו מכסים בה ידיהם, ולכן ההלכה שלא להביט בהם בשעת הברכה כיון שההבטה על ידיהם בזמן זה היא סכנה.