אזכרה בזמן סגר

שאלה:

בס"ד,
ביום חמישי השבוע צריכה להתקיים אזכרה לאבי ז"ל בקריית שמונה. אנחנו שתי בנות שמתגוררות בק"ש, אך הבנים מתגוררים במרכז הארץ. הסגר לא מאפשר לנסוע לק"ש לצורך האזכרה וייתכן מאוד שהיום יחמירו את הסגר.
מה עושים במצב כזה? מי יכול לקרוא קדיש מלבד הבנים, אם בכלל יתאפשר להגיע לבית העלמין? האם אפשר לקיים אזכרה, כל אחד בבית שלו, ואם כן, האם קוראים קדיש? האם יש עוד דברים שעלי לדעת ולא שאלתי מבחינה הלכתית לקיום אזכרה במצב זה?

תשובה:

שלום וברכה

יש להסביר לבנים שביום האזכרה יש לומר קדיש בבית הכנסת בשלושת התפילות, ערבית שחרית ומנחה, אי אפשר לומר קדיש ביחיד, ומאוד חשוב גם ללמוד משניות לעילוי נשמת הנפטר [בנים] ולומר תהילים [בנות], כל מעשה טוב שתעשו יהיה לו עילוי נשמה.

בשורות טבוות.