טבלה ושוב נעשית נידה

שאלה:

בדין טבילה ללא כוונה כגון אשה שהייתה בים עם בגד ים האם צריך שכל אחרי מחזור היא תטבול בלא כוונה בשביל שלא יהיה כרת או שמספיק שהיא טבלה פעם אחת בחייה בכדי שלא יהיה כרת והאם יש חילוק בזה בין רווקה לנשואה?

תשובה:

ברגע שאשה ראתה דם היא נעשית נדה, ואז אין כל רלוונטיות כמה פעמים קודם לכן טבלה, הבא עליה עובר באיסור כרת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. האם לאחר שהפסיקה לראות דם טבלה בלא כוונה כגון נפלה לים באופן שלא עשתה הפסק ולא ספרה 7 נקיים (חילונית שאין לה מושג בכלום) האם היא והבא עליה חייבים כרת או שמא כיוון שסוף סוף טבלה התחייבות בכרת ליתא אע"פ שאיסור לבוא על אשה מחוץ למסגרת הנישואין איכא

  2. שבעה נקיים והפסק בנדה זה רק מדרבנן. אין על זה כרת. בזבה זה מהתורה. כמובן איסור דרבנן זה גם דבר חמור מאוד, והאיסור של חוץ לנישואין גם חמור מאוד, אבל לא כרת.