הגעלת כלי גדול

שאלה:

שלום.
ניסיתי לראות את אני יכול להגעיל סיר בבית ובסרטונים שמצאתי באינטרנט ראיתי רק שמכינים סיר גדול מאד עם מים ובו מגעילים את כל הכלים אבל העניין הוא שאני צריך להגעיל סיר מאד גדול כשלעצמו ואין אחד גדול ממנו שבו אני יכול להגעיל אותו, אז האם מספיק שאני מרתיח בו מים ומוסיף מעט סבון ובכך אני מכשיר אותו? ואם לא אז כיצד עליי לעשות?

תשובה:

שלום רב

ההגעלה מעיקר הדין צריכה להיות מבפנים ומבחוץ, ולכן לא די בהגעלה כזו. רק בהגעלה שיש בה צדדים להקל כמו אלו שהגעילו כלים חדשים וכדומה שבלאו הכי לא ברור שהם חייבים הגעלה, או בשעת הדחק גדול, סמכו למלאות מים עד שפתו ולהכניס אבן חמה שהמים יגלשו לצדדים.

אגב אין צורך בסבון בפנים, ממתינים 24 שעות ללא שימוש ואז הטעם פגום והוא אינו חוזר ואוסר את הכלי.