שכר מתווך שלא סוכם מראש

שאלה:

יש לי 2 ידידים שפרץ ביניהם סכסוך על סכום כסף ענק.
הם מוכנים לשלם לעו"ד סכום גדול כדי לפתור את הבעיה, אבל ללא הצלחה.
אני נכנסתי לתווך ביניהם.
האם אוכל לאחר פתרון הסכסוך לדרוש דמי תיווך?
האם יש משהו שעלי לעשות לפנ"כ כדי שאוכל לדרוש תשלום בהמשך?

תשובה:

שלום וברכה,

מקובל לקחת שכר עבור עבודת גישור וסכסוך בין שותפים. ולכן אתה זכאי לדרוש שכר עבור העבודה. וכדי למנוע וויכוחים בינך לשותפים מומלץ שתקבע מחיר מראש. ובכך נמנע גישור נוסף בינך לבינם…

בהצלחה.

מקורות:

כל עבודה שמקובל לשלם עליה, יכול העובד לדרוש תשלום מדין 'נהנה'. כאשר לא דרש שכר מראש זכאי למחיר הנמוך שמשלמים בשוק.