קללה

שאלה:

לצערי, ביני לבין עצמי, ואני לא יודע אם זה היה רק במחשבה או גם יצא בפה יצאה לי קללה על צדיק שכבר נפטר. עשיתי וידוי ובקשת מחילה מה' יתברך, מהתורה הקדושה ומהצדיק זיע"א.
האם הדין של מחילה על קברו זה רק אם ביזה בפרהסיה או בפני אדם אחר? ראיתי שיש מחמירים למרות שהמשנה ברורה כתב שאין צורך לעלות לקברו שמחמירים בזה.
האם בכלל בקשת המחילה היתה צריכה להיות בפני אנשים או בגלל שזה ביני לבין עצמי היה אפשר לבקש מחילה באופן שעשיתי?
תודה

תשובה:

נראה שאם זה היה בינך לבין עצמך, אין צורך לעלות לקברו.