פסול רשע במרים יד על חברו

שאלה:

למה התורה החמירה, במרים יד על חברו שנקרא רשע, הרי מחשבה רעה אין הקבה מצרפה למעשה, כי הרי לא הכהו בפועל, אם נא אפשר להביא מקורות בתשובה תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

הקשה בליקוטי יהודה בפרשת שמות מדוע נקרא רשע בזה שמרים ידו, הלא קי"ל (קידושין לט ב) דבישראל לא מצרפינן מחשבה רעה למעשה. ותירץ האמרי אמת זי"ע שהיות והרים ידו הרי זה כהתחלת המעשה, ובזה יש כבר עונש.

בהצלחה.