חובת פת שחרית – דיאטה

שאלה:

האם אותם שעושים דיאטות בלי פחמימות כלל וכד' שפיר עבדי, או שלפי ההלכה חובה בכל יום לאכול פת או מזונות לצורך קיום פת שחרית, וכך גם דרכי הבריאות לפי התורה.

תשובה:

שלום וברכה

לענין פת שחרית, נראה שמי שאוכלים מאכלים מבריאים, גם אם אינו אוכל לחם יצא ידי חובתו, אבל מי שמונע מעצמו אוכל בריא כדי לרזות, אכן אינו נוהג כהלכה, אדם חייב לשמור על בריאות גופו, וכל דיאטה חייבת להיות מאוזנת ומפוקחת על פי כללי הרפואה. ככלל, אומרים היום שדיאטה מוגזמת אינה יעילה, כיון שמיד לאחריה הכל עולה בחזרה, דיאטה נכונה היא הרגלי חיים בריאים, מה שגורם לירידה איטית אבל יציבה וממושכת עד התוצאה הטובה, ובדרך גם נהנים מתחושה טובה יותר קלילה ונעימה.