החזר כספי על ביקור אצל רופא

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ,
לפני חודשיים בערך היינו אשתי ואני בביקור התייעצות אצל רופא מומחה, הביקור היה לצורך ברור איך להמשיך טיפול רפואי עם אשתי .
אשתי עובדת מדינה והיא מבוטחת ע"י חברת ביטוח מסוימת לפי הסכם עם עובדי מדינה ,כמו"כ אנחנו חברים בקופ"ח מסוימת וזכאים להחזרים כספיים על ביקור אצל מומחים .
חמי שיחיה קבע את התור לאותו מומחה ואף שילם מכספו על הביקור אך בקבלה מופיע ת.ז של אשתי וכן שמה ,
שאלתנו האם ניתן לממש את הזכות להחזר כספי מול חברת הביטוח שבה מבוטחת אשתי ,(חלק מההחזר היה ע"י קופ"ח והחלק שחמי שילם בעבורנו ניתן לתבוע מחברת הביטוח ) , במידה וניתן לתבוע את הביטוח האם ניתן להחזיר את הכסף לחמי או להשתמש בו לעצמנו באם חמי לא ירצה לקבל את הכסף מאתנו ?

תודה מראש ואיחולי ברכות

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לכם למצות את זכויותיכם ולדרוש את ההשתתפות מההוצאות הן מקופ"ח והן מחברת הביטוח – כ"א את חלקו. הכסף שקיבלתם מההורים צריך להחזיר להורים, ואם ההורים מסרבים לקבל תוכלו לקחת את הכסף לעצמכם.

בהצלחה.