איש מקצוע שלא סיים את עבודתו

שאלה:

שלום רב ,
לקראת סוכות האחרון הזמנתי איש מקצוע שיבנה לי פרגולה בחצר , בעד 8000 שח, למעשה שילמתי לו 6000 שח וסיכמנו שאני יעביר לו בהמשך את השאר ,
למעשה כשראיתי את העבודה התאכזבתי היו ממש בעיות אמיתיות , כגון קרשים עקומים וכו,
דיברתי איתו והוא אמר לי ודאי אני צריך להחליף לך כמה קרשים , אחרי החג התקשרתי איליו שוב כמה פעמים , ואמר שהוא מחפש לי , השאלה שלי כרגע האם אני צריך לרדוף אחריו שיסים את העבודה ואני ישלם לו מה שהתחייבתי , או שמבחינתי , כל זמן שלא סיים את העבודה אני לא חייב לו כסף
תודה ,

תשובה:

שלום וברכה,

אין עליך חובה להשלים את התשלום עד שיסיים את מלאכתו. והיה אם לא מגיע לסיים את מלאכתו מותר לך להזמין איש מקצוע אחר ולהשלים את המלאכה על חשבון השכר של הראשון.

בהצלחה.

מקורות:

איש מקצוע שהוזמן למלאכה דינו כקבלן וקבלן אסור לחזור בו באמצע העבודה. ואם חזר באמצע העבודה יכול להשלים את העבודה על ידי איש מקצוע אחר ולשלם להם את שכרם גם אם זה יהיה על חשבון השכר של הראשון – שו"ע חו"מ סימן שלג סעיף ז ובסמ"ע שם ס"ק כט.