לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מוכר שמכר במחיר זול האם לחשוש שטעה

שאלה:

קניתי מגהץ שיער בקשתי את הסוג שמחירו 150 שקל והמוכר נתן לי, ושאלתי שוב האם זה הוא שמחירו 150 שקל והמוכר השיב שכן. אחרי חודש אחותי קנתה מגהץ שיער שמחירו 250 שקל באותה חנות ומיד הבחנתי שזה אותו מגהץ שאני קניתי ב150שקל. השאלה כיון שכנראה המוכר טעה האם אני צריכה להודיע למוכר על כך? כי להחזיר לא שייך, כי הוא כבר משומש, ולהוסיף כסף, לא התכוונתי לשלם כל כך הרבה על מגהץ שיער.

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שהמוכר אמר בצורה ברורה שהמחיר 150 ש"ח אין חובה לשלם יותר. ובנוסף, המוכר לא נאמן לומר שטעה במחיר ולדרוש תוספת תשלום.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן עה סעיף יא מבואר שאם אמר לחברו חייב אני לך מנה, והלה אמר שאינו חייב לשלם הרי זה מחילה ואינו חייב לשלם למרות שהמודה יודע בוודאי שהיה חייב לשלם, כיון שיש כאן מחילה בהודאתו. ע"כ. ועיין בסמ"ע וש"ך שם. ומכאן יש ללמוד למקרה הנ"ל שהמוכר קבע מחיר בצורה ודאית אין צורך לחשוש שטעה אלא ודאי הסכים למכור במחיר כזה, וכיון ששאל הקונה שנית והמוכר השיב בצורה ברורה שחייב כו"כ אין המוכר נאמן לומר שטעה.