לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

התקנת מזגן בדירת הישיבה מכספי מעשר

שאלה:

שלום. אנחנו משפחה צעירה שהשנה התחלתי לשמש כמשיב בישיבה קטנה. לישיבה יש דירות שלה סמוך לישיבה שהיא נותנת לאנשי הצוות שלה, והציעו גם לנו דירה כזו. הישיבה בהגדרה לא שמה מזגנים בדירות אלא פשט המנהג שכל דייר חדש קונה את המזגן מהדייר הקודם שהיה בסכום שקובעים ביניהם. בדירה שהוצעה לי בכלל לא היה מזגן, ואמרתי למנהל הישיבה שכיום כבר אין דבר כזה דירה בלי מזגן, אז הוא אמר לי שבוא נעשה עסק, הוא יקנה מזגן וישלם על המזגן ואנחנו נשלם על ההתקנה (500 שח). הסכמתי. לאחר זמן הוא אמר לי שאם אני לא רוצה את המזגן אז שלא אשתמש בו כלל והדייר הבא אחריי כשייכנס הוא ישלם על ההתקנה. כלומר יוצא שיש לו גם אינטרס שבדירה יהיה מזגן כי אין מציאות כזו היום כמעט שאין בדירה מזגן. לאחר מכן חשבתי על זה שיוצא שאם נגיד בשנה הבאה כבר לא אמשיך את העבודה בישיבה ואעזוב את הדירה, אז שילמתי על ההתקנה והמזגן נשאר של הישיבה, ואולי זה קצת פחות הוגן והוא היה צריך לשלם על הכל כי זה גם אינטרס שלו שיהיה שם מזגן (למרות שנראה שאם לא הייתי אומר לו על זה הוא לא היה שם שם מזגן). אני שואל כעת לפני שאנחנו נכנסים לדירה, האם אני יכול לשלם את ההתקנה מכספי מעשר שלי (שהרי סוף סוף זו ישיבה שאפשר לשלם לה כספי מעשר) , או לפחות חלק מזה, או שעליי לשלם את כל ההתקנה מהכסף הפרטי שלי?
תודה רבה.

תשובה:

לטעמי, כיון שזה משמש אותך, ו500 ש"ח זה סכום שודאי משתלם גם בשביל לעבור קיץ אחד… אין מקום לתת את זה מכספי מעשר.

בהצלחה רבה בתפקידך.