תשלומי פיצוי פיטורין למנקה שפוטר והדיירים הוחלפו

שאלה:

אשה שנפטרה לפני 5 שנים [הבעל נפטר לפני כ20 שנה], וחילקו הירושה, ומכרו הדירה בשעתו. כעת בא ועד הבית לבקש כסף עבור המנקה שעבדה כ30 שנה בחדר מדרגות [שחור], ומקובל לתת חודש מתוך שנה. מאז שמכרו הדירה משלם הקונה, אבל מבקש מהיורשים לשלם עבור 25 השנים הקודמים. האם חייבים או מקובל לתת?

תשובה:

שלום וברכה,

וועד הבית חייב על פי הלכה לשלם לעובדת פיצויי פיטורין בגין הפיטורין של המנקה. התשלום מתחלק לפי הדיירים שגרים עכשיו בבניין, ואילו השכנים שדרו בעבר ועזבו את הבניין אין עליהם חובת השתתפות בתשלומי הפיצויים. ולכן הדיירים החדשים חייבים להשתתף בפיצויים עבור כל ה30 שנה שעבדה המנקה.

מקורות:

עובד שעבד ללא תלוש  – עובד בשחור – שפוטר מהעבודה חייבים לשלם לעובד פיצויי פיטורין, כדין מנהג המדינה וכתבה המשנה ב"מ ז,א השוכר את הפועלים… הכל כמנהג המדינה. החיוב חל בעת הפיטורין על הדיירים שמעסיקים אותו בעת הפיטורין. ולכן אם עברה המנקה 30 שנה ואחד מהדיירים מכר את הדירה 5 שנים לפני פיטורי המנקה, הדייר החדש חייב להשתתף בתשלומי הפיצויים עבור כל ה30 שנה. והדיירים שעזבו לפני הפיטורין אין עליהם חובת השתתפות בפיצויים. ראה ספר משפט הפועלים נספחים, נספח 8 הערה 4.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לשלם פיצויים לפי גובה המשכורת ששולמה לפני פיטוריו. העובד קיבל שכר בשחור מבלי לשלם מע"מ, וגם הפיצויים יהיו בשחור בלי מע"מ.