שימוש בדבק בזמן שנאסרו חלק מהמלאכות

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם מותר לעשות שימוש בדבק דבק חזק כשעתיים לפני שבת וכן בחוה"מ כגון כדי להדביק לפידה בתוך נעל שנקרעה וכדומה (מדובר על תיקונים קלים שכל אדם יכול לעשות) ?

תודה מראש

תשובה:

בערב שבת מותר מלאכה אקראית שגם אין לה משך זמן, וזה נאמר בעיקר על מלאכה בשכר, לגבי חול המועד זה תלוי בהרבה גורמים, אם זה לצורך המועד ואם זה מעשה אומן או מעשה הדיוט, הכללים של חול המועד ושל יום שישי שונים מאוד.