לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סימון איזור בקרקפת באופן זמני לצורך מעקב

שאלה:

שלום,
יש מכשיר בשם "הריג'ן קלאסיק", שמיועד לטיפול בנשירת ודילול שיער, מטרתו להצמיח את השיער ולהביא לשיפור משמעותי בכמות השיערות ובעוביים.
החברה שמשווקת אותו נותנת התחייבות להחזר כספי מלא במידה ואין תוצאות בתוך 4 חודשי שימוש.
ה"תוצאות" מוגדרות על ידי בדיקה באמצעות מיכשור מיקרוסקופי לפני השימוש ולאחר 4 חודשי שימוש, לפני תחילת השימוש הם מסמנים בקרקפת באמצעות צבע עמיד סימון קטן, ולאחר4 חודשים הם בודקים באותו מקום מסומן מה אחוז השיפור בגדילת השיער אם בכלל וכך מחליטים האם זה נחשב שיש שיפור או שלא.
שאלתי האם מותר הלכתית לבצע את הסימון הזה שנעשה באמצעות צבע עמיד ומחזיק מעמד למספר חודשים בודדים? או שזה נחשב לקעקוע או משהו אחר בעייתי על פי ההלכה?

תודה

תשובה:

יש בזה דעות בין הפוסקים, בשעת הדחק גדול המיקל יש לו על מה לסמוך.

מקורות:

עי’ פסקי דין רבנים ירושלים (כרך ד עמ’ קנג), בדברי הרב ברוך שרגא, ונדפס כמאמר “איפור וכתובת קעקע”, תחומין יח (תשנ”ח), עמ´ 110-114, שהביא בזה את דיעות הפוסקים, אולם מרן הגר”ע זצ”ל הגם שבתחילה נטה קו לאסור לגמרי, בספרו טהרת הבית חלק ג, ובו כתב שלצורך קוסמטיקה יש להחמיר לכתחילה והמקל יש לו על מי לסמוך.