מי הראשון בתור כשפתחו קופה נוספת

שאלה:

שלום וברכה .
חיכיתי בתור במכולת כשהייתה רק קופה אחת פעילה .היות וחיכינו הרבה ביקשנו שיפתחו עוד קופה ,ובאמת פתחו עוד קופה וכשבאתי לעבור לקופה שנפתחה, הגיע אחד שזה עתה סיים את קנייתו וניסה להיכנס ראשון לתור ,וטען שזה בעייה שלי שאני חיכיתי בקופה שהייתה פתוחה קודם, ואני אמרתי לו שחושבני שמעשהו לא הוגן כי בשלמא אם הייתה אפשרות של 2 קופות והייתי בוחר בקופה הראשונה מזלי גרם, אבל לא הייתה כזו אפשרות ובגלל העומס ביקשנו שיפתחו קופה שנייה . עם מי הצדק?

תשובה:

שלום וברכה,

המתנה בתור מעוגנת בהלכה ונלמד מהפסוק צדק צדק תרדוף. ראה כאן בהרחבה.

מקובל כשנפתח קופה חדשה מי שמגיע ראשון זוכה בתור ראשון, ומאחר וכך מקובל קשה להגדיר שיש כאן חוסר צדק. במקרה שלך שאתה פעלת לפתיחת קופה נוספת, מסתבר שהצדק דורש שאתה ששם המתנתה וגם פעלת לפתיחת קופה שאתה תקדם בתור.

בהצלחה.