לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אורך הפאות

שאלה:

כבוד הרב שלום!
בעזרת ה' בקיץ איהיה חודשיים במחנה קיץ. מתחילת המחנה אין לי אפשרות להסתפר עד סופו. השיער שלי צומח מהר מאוד, בקצב מהיר יותר משל אדם רגיל ולכן אני צריך להסתפר כל שלושה שבועות, אך במחנה לא אוכל להסתפר במשך חודשיים. אני מבין שבעיקרון לפי ההלכה אדם חייב להשאיר לפחות חצי סנטימטר בפאות, (בבקשה תקן אותי אם קיימת פסיקה אחרת, או אם יש התרה כלשהי להשאיר פחות) אך בגלל הקצב צמיחה המהיר מאוד של השיער שלי, אני חושש ממצב שבאמצע המחנה ולקראת סופו, יהיה לי שיער ארוך יחסית וזה יראה לא מכובד ומאוד לא אסטטי. בנוסף, אני אוהב שיער קצר בלבד ומרגיש מאוד לא בנוח להיות עם שיער ארוך יחסית, על אחת כמה וכמה אני מרגיש לא בנוח שאנשים יראו אותי במצב הזה. לכן, אני מבקש מכבוד הרב התר חד פעמי, כשאני מסתפר לפני המחנה להשאיר 0 סנטימטר בפאות במקום חצי סנטימטר בשביל להימנע ככל הניתן ממצב של שיער ארוך יחסית שמקשה עלי מאוד.
תודה!

תשובה:

אין אפשרות להקל בענין זה. התורה היא לא משהו כזה שאפשר לעשות בו שינויים… מקיימים בשמחה, אשרינו שאנחנו יודעים את תפקידנו בעולם הזה, יש אנשים שלא יודעים!