העתקה במבחן לימודים

שאלה:

אשתי בלימודים לסיעוד, יש לה עכשיו עבודה שהיא צריכה לעשות שכוללת 60 שאלות ומפנים אותה למקום המדוייק בה היא יכולה למצוא את התשובה, יש לה אפשרות להשיג את כל התשובות כבר כתובות, (זה חוסך לה המון זמן יקר) האם מותר לה.

תשובה:

שלום וברכה,

מטרת המבחן שתעיין במקומות הנדרשים ותלמד את כללי העבודה, ואם תביא את כל התשובות מוכנות ממקום אחר לא תדע את כללי העבודה, ולכן יש בהעתקת התשובות משום איסור גנבת דעת, ואף איסור גזל מצד הלקוחות שיעבידו את העובדת בסוברם שהתמחתה לעבודה.

בהצלחה.