תבע בערכאות וגרם הפסדים לנתבע

שאלה:

שלום
תבע את חבירו בערכאות ואח"כ ביטל. לפני הביטול הנתבע הוצרך לקחת עו"ד להשיב על התביעה האם ניתן לחייב את התובע בהוצאות ?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

תבע את חברו בערכאות וגרם לו שיצטרך להוציא הוצאות כדי להציל את עצמו מהתביעה, חייב התובע לשלם את ההוצאות שגרם לחברו.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סו"ס יד מבואר שסרבן שלא הגיע לבית דין והוצרך התובע להוציא הוצאות כדי לתובעו בערכאות שחייב הסרבן לשלם לו הוצאות הסרבנות [כך סתימת המחבר בדעה הראשונה וכן הכרעת הרמ"א והפוסקים] מדין גרמי. וכ"ש אם תבע שלא כדין בערכאות וחברו היה חייב להגן על עצמו, שחייב התובע לשלם לו את הוצאותיו.