לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

רחיצת קטנים בשבת

שאלה:

במקרה והיו לחוצים להדליק נרות וכד' האם יש מניעה לקלח ילדים אחרי הדלקת נרות באופן שכבר האמבטיה מלאה במים לפני הדלקת נרות וגם לא עושים סחיטה. במידה ומותר, האם זה דיעבד ולמה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

גם באופן שאין חשש בישול במים כי כבר הוכנו באמבטיה, יש נושא של גזירת מרחצאות, שלפיו אסור לרחוץ את כל הגוף במים חמים. ראה כל הפרטים כאן בהרחבה. כמובן לגבי תינוק ממש אין גזירה זו, אבל לגבי ילד שיכול לבוא לשבת מוכן כמו שצריך למה להקל? מה גם שבהחלט יכולים לבוא לסחיטת שיער וכו'…