צלם חתונה – ריקודי נשים

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
בתי בת סמינר התחתנה לפני כשנה, אנו חרדים והחתונה הייתה בהפרדה מלאה, היתה צלמת לנשים וצלם לגברים וידאו רק לגברים כך ביקשנו, כשקיבלנו את הוידאו נדהמנו לגלות שחלק מריקודי הנשים הוסרט ע"י צלם גבר, כלל לא ידענו וגם לא הרגשנו בזה בזמן החתונה, (כמובן שכעסנו על הצלם) אך ברצוני לדעת אם: א. גרמנו להחטאת הרבים של הבנות הצנועות שרקדו שם וגם לא שמו לב שצלם מסריט? ב. יש דרך תשובה שאנו צריכים לעשות על זה? תודה רבה .

תשובה:

מעיקר הדין אין בזה איסור, כיון שהוא טרוד במלאכתו וכו', ולכן לא גרמתם שום דבר, נכון הדבר שראוי מאוד להדר שיהיה צלם לגברים וצלמת לנשים, אבל זה לא חיוב גמור.

שירבו שמחות.