פרווה בכלי חלבי

שאלה:

שלום.
האם מותר לי לבשל משהו פרווה בכלי שבושל בו חלבי (כשהכלי נקי) ואז להגיש אותו בכלי לא חלבי בשולחן שאוכלים בו בשר?
ושאלה נוספת- נהוג תמיד לאמר את שם האם כשמזכירים אישה (שיר בת…) ואת האבא כשמזכירים גבר (יוסף בן..), האם יש מקומות שזה משתנה? בברכת כלה לדוגמא. והאם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים?

תשובה:

שלום וברכה

אם החלבי לא בושל בכלי הזה ב24 שעות האחרונות, לספרדים מותר לכתחילה ולאשכנזים מותר בכלי שאינו חלבי אבל לא לאכול יחד עם בשר. אם בולש חלבי ב24 שעות האחרונות, גם לספרדים לאכול לכתחילה עם בשר.

אין הבדל בין בנים לבנות בענין זה, תמיד במי שבירך בבית הכנסת אומרים את שם האב, וכן בכתובה ובגט וכדומה, ואילו בתפילה על חולה מזכירים את שם האם.