עץ פרי מהשטחים

שאלה:

בס"ד
לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א ה' עליהם יחיו
עץ פרי שנקנה מהשטחים כגון קלקיליה-איזורי יהודה ושומרון שבשליטת הפלסטינים כגון שטחי A.האם יש לדונו כעץ פרי מחו"ל?
מה ההגדרות כי שמענו בזה דעות בין הגולן בית שאן ואילת והערבה התיכונה.כיצד לדון את האיזורים של הפלסטינים כגון קלקיליה רמאללה ועזה וכו'?האם כולם הם בשטחי ארץ ישראל?
נפקא מינה לדין עורלה ומעשרות?
מודה מראש לרבנים הגאונים שליט"א .תודה רבה וכל הישועות בקרוב אכי"ר.

תשובה:

קלקיליה רמאלל ועזה הם ודאי בתוך תחומי ארץ ישראל, ואגב כלל לא בטוח גם שלא צריך למנות ערלה מחדש בעץ, זה מאוד תלוי איך העבירו אותו, אם לא עבר בגוש שהוא יכול להתקיים איתו לאורך זמן, זה מצריך ספירה מחדש.