נזילות לשכן שמתחתי

שאלה:

אנחנו גרים בבניין חדש בסך הכל חמש שנים מבנייתו.
הדייר שמתחתנו סובל מרטיבות שלכאורה מגיע מהדירה שלנו. הרטיבות היא בדיוק מתחת לאמבטיה שלנו. הוא דורש מאיתנו לטפל בעניין. אבל אנחנו טוענים שמכיון שהבניין הוא חדש ועדיין יש אחריות של הקבלן, שהוא יפנה לקבלן שממנו הוא קנה את הדירה ולא אלי. הוא טוען שמכיון שהרטיבות מגיע ממני אז אני צריך לטפל בעניין, או דרך הקבלן או באופן פרטי.
אני לא רוצה להיכנס לעניין, אני לא רוצה לתקן לבד ואז הקבלן יאמר שעל ידי זה פגה האחריות. אני אפילו לא רוצה לפנות לקבלן כי אני מרגיש שלי אין אחריות לדייר שמתחתי הוא קנה את הדירה מהקבלן שיפנה לקבלן שממנו הוא קנה את הדירה ולא לערב אותי בעניין.
על מי מוטל לפנות לקבלן.

תשובה:

שלום לרב של…,

הנזילה היא ממך והממון שלך מזיק את השכנים, על כן מוטלת עליך האחריות לתקן את הנזק. תבחר לך את הדרך לתיקון – אם לפנות לקבל או לתקן באופן פרטי, אבל החיוב מוטל עליך חיוב שלא להזיק.

בהצלחה.