כלי שני בשבת

שאלה:

אפשר לקבל הסבר על כלי שני, מה זה אומר ולמה צריך לעשות את זה בשבת.
ואם קניתי רשת מיוחדת ששמים על הפלטה ומפרידה בין הסיר לבין הפלטה, האם לא צריך לעשות כלי שני במקרה שהסיר היה על הרשת ולא ישירות על הפלטה?

תשובה:

שלום וברכה

הסיבה היא שכלי ראשון מבשל, ולכן, אם נניח יש לי בכוס תבלין שאינו מבושל, או מים וכדומה, ואני מערה עליהם מכלי ראשון, המים החמים מבשלים מה שיש בכוס, לכן מערים מים לכוס ריקה, ורק אז שמים בה את הסוכר או הנס קפה וכדומה. מה שיש לך רשת מפרידה אינו רלוונטי, זה עדיין כלי ראשון, כיון שהוא מונח על מקור חום שדי בו כדי לחממו לחום שהיד סולדת בו.