הרחבה מעל הרחבה של שכן

שאלה:

שלום רב,
הבניין שלנו בעל 2 קומות.
אנו גרים בקומה הראשונה בבניין. השכן שגר מתחתי הנמצא בקומת קרקע הרחיב את דירתו ב40 מטר נוספים ובעקבות ההרחבה נוצר לנו מן מרפסת אנו רוצים לתחום את השטח שישמש אותנו כמרפסת.
אנו אמורים לשלם לו עבור התקרה שלו שהיא הרצפה שלנו ועבור העמודים (9 עמודים).
שאלתי היא:
א. איך יודעים מה הסכום הראוי שאנו אמורים להעביר לו (השכן דרש 18,000)?
ב. במקרה שהגענו להסכמה על הסכום אנו צריכים לעשות חוזה. איזה סעיפים חשובים צריכים להירשם בחוזה מלבד סכום התשלום שהועבר?
ג.במידה והשכנה בקומה השנייה הנמצאת מעל דירתינו תרצה בעתיד להרחיב את דירתה למי היא אמורה לשלם עבור הרחבת הדירה שלה? עם איזה קומה היא צריכה להתחלק בתשלום?

תשובה:

שלום וברכה,

א. יש לברר את המחיר של חצי יציקה וחצי עמודים ויסודות לפי המחיר שהיה בזמן הבנייה.

ב. מומלץ לכתוב קבלת ששילמת עבור היציקה והעמודים כדי שלא יתבע אותך בעתיד, וגם כדי שתוכל לתבוע תשלום מהשכנים של קומה מעליכם.

ג. אם בעתיר השכנה מעליכם תרצה לבנות, אז הוצאות העמודים ויסודות יתחלקו לשלושה, ולכן תצטרך לשלם שליש מהעמדים והיסודות של קומת קרקע, והשליש הזה מתחלקים שני השכנים שבנו – קומת קרקע וקומה א'. בנוסף תצטרך השכנה לשלם עבור חצי מהתקרה שלך שישמש עבורך לרצפה, וכן תצטרך להשתתף בעמודים של הקומה השנייה.

בהצלחה.