גניבת דעת בתגובות

שאלה:

שלום וברכה ! עוד שאלה בנושא אינטרנט.
אני רוצה להתחיל לעבוד כפרילנסר ובשביל זה נרשמתי באתר פרילנסרים. אך כפרילנסר חדש אין לי תגובות חיוביות בפרופיל. האם אני יכול לבקש מקרובי משפחה או מחברים לכתוב עלי תגובות באתר, כדי להעלות אמון בפרופיל?
תודה

תשובה:

שלום וברכה, אסור לפרסם תגובות פיקטיביות משום איסור גנבת דעת, ולכן אסור לחברים וקרובים להגיב בצורה שהם לקוחות שנהנו ממך. אבל מותר לחברים לכתוב בפרופיל על אישיותך או המומחיות שלך. כל עוד הם מגיבים כממכרים ולא כלקוחות אין איסור בדבר.

[שלא יכתבו שהם רכשו מוצר ונהנו מהשרות וכדו'. אלא לכתוב מעלות או דברים טובים על בעל העסק.]

בהצלחה.