לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שליח ציבור שטעה ודילג ברכת כהנים

שאלה:

שליח ציבור שטעה ולא אמר "ברכת כהנים"( כמובן שלא היו כוהנים בציבור שעלו לדוכן).
האם צריך לחזור, ולהיכן?
( שאלה תיאורטית מתוך עיסוק בסוגיה זו מסכת ברכות.

תשובה:

באופן שאין כהנים ודאי אינו חוזר, החידוש הוא שלהלכה אם סיים שים שלום והיו כהנים גם אינו חוזר אלא הם אומרים ברכת כהנים לאחר סיום הברכה, בלי ברכת אשר קדשנו.

מקורות:

ראה בהרחבה בילקוט יוסף נשיאת כפים עמ' שטז מדברי הראשונים בענין זה, והוא שלא כדברי ההלכות קטנות ח"ב סי' שו שסבר שחוזר לראש התפילה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אם סיים שים שלום. אבל מה הדין אם לא סיים הברכה, אלא נזכר באמצעה? אני חושב שיאמר במקום שנזכר (ואם יש כהנים, ישאו כפיהם אז), אך לאחר ברכת כהנים, אינו חייב לחזור לתחילת שים שלום, אלא למקום שפסק.