וידוי במנחה לחתן וכלה בראש חודש

שאלה:

שלום.
אני מתחתנת בראש חודש שבט, האם אני יכולה להגיד "על חטא" ככל הכלות ביום חתונתן?

תשובה:

אפשר לומר על חטא כנהוג.

תזכו לבנות בית גדול לעם ישראל!

מקורות:

נוהגים שהחתן והכלה אומרים וידוי כמו בתפילת ערב יום כיפור בתפילת מנחה לפני החופה (פתחי תשובה אבן העזר סא סק"ט קיצור שולחן ערוך קמו ד), ומובא שם שמנהג זה קיים אף בראש חודש. אך בספר ילקוט הגרשוני חולק על כך, וסובר שאין לומר בראש חודש וידוי, גם לא חתן וכלה. בשו"ת תורת יקותיאל אורח חיים מב הביא את הדעות השונות, והובאו גם באוצר הפוסקים סא.

לדינא מקובלנו שגם בימים שאין מתענים החתן והכלה מתוודין במנחה, וכן פסקו בשו"ת לבושי מרדכי אבן העזר א מט, שו"ת יד יצחק ב קג, שו"ת עצי חיים אורח חיים כז, כרם שלמה קידושין אות יד, שדי חמד מערכת חתן וכלה ו אות ג, שו"ת מנחת שלמה ג קג יט, שו"ת משנה שכיר אורח חיים ב קסב, נטעי גבריאל ח ח, מנהג ישראל תורה יום החופה, והובא גם באפריון חתנים סימן ח. מובא מתוך ס' אבני דרך חלק ו.