האם מותר להרוג אנס

שאלה:

האם מותר כהגנה עצמית להרוג אנס ? או להגן בכל דרך אפשרית גם אם זה אומר שהוא ימות.
במקרה של מי שמנסה להרוג יש היתר, הקם להורגך השכם להורגו. אבל השאלה מה קורה במצב שהאדם לא מנסה להרוג אבל מנסה לעשות משהו כזה חמור מאוד לגוף ולנפש חס ושלום?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שרוצה להרוג או לרוצה לעבור איסור של עריות – אנס, מותר לנרדף או לאחרים לנסות להצילו את הנרדף בכל דרך אפשרית – עד כדי הריגה – אם אין אפשרות אחרת. ודין האנס כדין רודף שמותר להצילו בנפשו. אבל אם כבר עבר את האיסור לא ניתן להורגו אלא יש להעמידו בדין.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות חובל בחבירו סימן תכה

סעיף ג

וכן הרודף אחר הזכר או אחר אחת מכל העריות (לאנסה), חוץ מהבהמה, מצילין אותו אפילו בנפש הרודף. ואם רדף אחר ערוה ותפס ושכב עמה, כיון שהערה בה, אף על פי שלא גמר ביאתו, אין ממיתין אותו עד עמדו בדין.

סעיף ד

רדף אחר ערוה, ואחרים היו רודפים אחריו להצילה, ואמרה להם: הניחוהו כדי שלא יהרגני, אין שומעין לה אלא מבהילין אותו ומונעין אותו ע"י הכאת אבריו, ואם אינם יכולים באבריו אפילו בנפשו.