ברכת המפיל

שאלה:

שלום הרב, שאלה קצת אישית.

כל חיי לא אמרתי את "ברכת המפיל".
לאחרונה למדתי במסכת ברכות שיש לאומרה.
כאשר התייעצתי עם רב, נודע לי שאשכנזים נוהגים לאומרה ושאסור לדבר אחר כך.
שאל(ו)תי:
א. האם באמת זוהי חובה?
ב. אם אמרתי המפיל, האם מותר לי לקיים יחסי אישות אחר כך (והאם זה יהיה חייב להיות בלי דיבורים כלל וכלל?

תשובה:

אכן בשו"ע בסי' רלט הביא שיש לומר ברכת המפיל, אדם שרואה לקיים יחסי אישות, יעשה זאת לפי ברכת המפיל, אחר כך יש לקנח היטב את גופו, ליטול ידים ולומר המפיל. ואם נאנס ונרדם, יסמוך על כך שיש דעות וכך הוא על פי סוד, שלאחר חצות הלילה לא אומרים ברכה זו.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' רלט ס"ק ה.