איך מעשרים פירות וירקות?

שאלה:

שלום רב, אני קיבלתי במתנה תפוח ולימון אחד ואני לא יודע מאיפה הם, ו רוצה להפריש מהם מספק בלי ברכה, ויש לי כמה שאלות: 1. כדי לפדות מעשר ראשון ומעשר עני בכסף במקום לתת חתיכה קטנה של תפוח / לימון ללוי ואני שעכשיו אין לי מי שהוא לתת להם, מה הנוסך שאני צריך לומר?
2. האם יש לחשוש בפירות האלא לספק ערלה/רבעי?
תודה

תשובה:

ראה כאן בהרחבה.

לגבי חשש ערלה ורבעי, יש לפנות לאתר של בית המדרש אמונת אי"ש של הרב  אפרתי, הם בודקים כל הזמן בשווקים את אחוזי הערלה בכל הפירות ומפרסמים באלו פירות החשש גדול יותר. ככלל בלימונים מצוי מאוד חשש זה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה,
    אבל בלינק של נוסך לא מצאתי מה אני צריך להגיד אם אני רוצה לפדות ״מעשר ראשון״ ולתת כסף ללו ולפדות ״מעשר עני״ ולתת לעני?
    ועוד שאלה אם שווי שלהם פחות מפרוטה האם אני עדיין יכול לפדות אותם? תודה

  2. זה דוקא כן מופיע לקראת הסוף כל הנוסח, אם זה פחות משווה פרוטה אפשר לפדות רק על פרוטה חמורה – מטבע שכבר פדו עליה פעם אחת.

  3. כל נוסך שיש בסוף מתייחס רק ל״מעשר שני״:

    ״המעשר שני שיש כאן הריני מחלל עם חומשו על פרוטה ורבע במטבע שיחדתי (או ייחד בעלי) לחלול מעשר שני (ואם אין המעשר שני שוה פרוטה אז יהא מחולל בשויו עם חומשו)״

    ומה אני שואל זה ״מעשר ראשון״ ו״מעשר עני״ שאני רוצה לפדות אותם כי אין לי למי לתת אותם

    תודה, סליחה אם לא הסברתי עצמי נכון בהתחלה