איך מתחלקים בתשלום וועד הבית

שאלה:

שלום
שכנים הגרים יחד באותו בנין, איך מחשבים תשלומים החזקה ונקיון, תשלום חשמל לכניסה, ותיקון ביוב, צביעה וכו'.
האם מחשבים לפי מספר שכנים, למשל שמונה שכנים גרים בכניסה אחת, כל שכן משלם שמינית מהסכום, או שמחשבים לפי מספר הנפשות, או לפי שטח הדירה, האם יש בזה כללים בהלכה, ומה מנהג המדינה.

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי חוק בתים משותפים התשלום מתחלק לפי מ"ר של הדירה. אולם במקומות רבים מאוד בפרט בערים החרדיות התשלום מתחלק לפי יח"ד. גם במקומות שהתשלום מתחלק לפי יח"ד נהוג שהיח"ד הקטנות [חדר או חדר וחצי] משלמים כחצי או כשני שליש.

כדאי שתחליטו איך אתם רוצים להנהיג אצלכם.

כלל התשלום מתחלק לפי הנ"ל [יח"ד או מ"ר]. ולא מתחשבים במספר נפשות.

בהצלחה.