מכירת דירה בהסכמת השותפים

שאלה:

שני שותפים בדירה. אחד השותפים ביקש למכור את הדירה הואיל והוא זקוק לכסף מזומן. השותף הסכים לבקשה ואכן מצאו קונה במחיר שהיה מקובל על שני השותפים. ממש ברגע האחרון הקונה חזר בו לפני חתימת החוזה בטענה שלאור הסגר (סגר הקורונה הראשון) הוא חש אי וודאות ולכן כרגע אינו חותם. לאחר כחודש פנה אליו השותף שהיה מעוניין למכור והקונה הסכים לקנות אך בפחות כסף והשותף השני הביע את הסכמתו ואכן המכירה בוצעה. לאחר כשלושה חודשים השותף שעודד את המכירה טוען שעליו להחזיר לשותף השני את ההפרש שהשותף הפסיד בין מחיר ההצעה הראשון לבין מחיר המכירה הסופי. לעומתו טוען השותף שהואיל והביע את הסכמתו הרי שלא מגיע לו כלום.
מה דעתכם?

תשובה:

שלום וברכה,

השותף הסכים למכירה וידע את המחיר של הדירה, ולכן אינו זכאי לפיצוי כספי.

בהצלחה.