שינוי מנהג בתפילין

שאלה:

האם סופר סת"ם שכותב כתב ספרדי ועד היום הניח תפילין כתב הארי עם בתים חב"ד 4/4 וכעת הוא מעוניין לכתוב לעצמו תפילין ומזוזות בכתב ספרדי שהוא כותב כי כך הוא מרגיש בטוח יותר בהידורם..זה בסדר?ומה לגבי הבתים אם הוא מעוניין להישאר עם בתים 4/4 כדי שלא ישימו לב לכך שהחליף..זה תקין ואם לעשות השין של הבתים ספרדי בדווקא או שאין נפק"מ?(יש לציין שהסופר ספרדי שהוריו חבדניקים)

תשובה:

שלום וברכה

אם הסופר רואה את עצמו חסיד חב"ד, ונוהג במנהגי חב"ד, אין טעם לשנות לענין התפילין, אבל אם אינו רואה עצמו ככזה רק הוריו שייכים לחסידות חב"ד, אפשר לשנות לכתב ספרדי, ואין חסרון בכך שהבתים גדולים. אין טעם לכאורה לעשות שי"ן אשכנזית כאשר הפרשיות ספרדיות אבל זה לא מעכב.