שוקולד שיוצר בגרמניה

שאלה:

שוקולד שיוצר בגרמניה האם מותר באכילה מבחינת זה שככל הנראה גרמניה שייכת לעם העמלק?

תשובה:

מותר באכילה, אם יש לו כשרות מהודרת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יש צדיקים וחסידים בדורינו המקפידים מאוד מאוד לא להשתמש כלל עם מוצרים המיובאים מגרמניה ואפילו לא ליסוע במכוניות המיובאים משם. כגון מרצדס ופולפוסגן הם מקפידים.
    המקפידים הם בעיקר אלו שזקניהם נספו ע"י הנאצים ימ"ש.
    אז כנראה גם היו מקפידים על דברי מאכל.
    (הנ"ל גם מקפידים לא לישון לינת לילה בגרמניה הארורה.)

  2. למה שיהיה יותר עניין לחרם נגד הגרמנים מאשר נגד כל האומות שרצחו יהודים משך הגלות כמו הפולנים, האוקראינים, הספרדים, המצרים, אשור, בבל, יון, איטליה ?