שאלות בנוגע לבשר וחלב

שאלה:

שלום הרב,
לאחרונה אני נתקלת בכל מיני ספקות ושאלות בנוגע לבשר וחלב.
גם באופן כללי וגם ספציפית.
אני מקווה שזה לא ארוך מידי, אם כן אבין..
אשמח לעזרה
תודה רבה!

1. האם אפשר לאכול מאכל בחזקת חלבי לאחר שאכלתי מאכל בשרי?
2. מאכל פרווה שחומם/ נאפה בתנור בשרי למשל אפשר לאכול אותו עם מאכל חלבי ולהיפך? והאם המאכל נשאר פרווה?
וכמה זמן צריך לחמם את התנור כדי להכשיר אותו כדי שיהיה פרווה?
3. הבנתי שיש בעיה לא רק עם הבשר עצמו אלא גם עם השומן.
קרו לי 2 מקרים שאשמח לברר מה עושים-
א) לאחר אכילה של ארוחה בשרית (של בשר וצ'יפס) הידיים שלי היו טיפה שומניות והוצאתי כוס חד"פ מתוך חבילה שלמה (הרמתי את כל החבילה ולא רק את אותה הכוס). האם ניתן להשתמש בכוסות להכנת נס קפה? ואם בדיעבד כבר השתמשתי וערבבתי עם כפית חלבית, האם יש איתה בעיה?
ומה לגבי בקבוק שתיה / או קטשופ למשל שנגעתי בבחוץ עם ידיים שומניות? האם יש בעיה? מה צריך לעשות מלכתחילה ומה בדיעבד (כי זה קרה לפני שבועיים בערך).
ב. באותה הארוחה (לפני שבועיים בערך) היו פיתות על צלחת ובחלקם לא השתמשנו מה שלא השתמשנו שמתי בשקית. לא שטפתי את הידיים אחרי הארוחה הבשרית ונגעתי בפיתות. להבא האם במקרה כזה הפיתה הופכת לבשרית?
השארתי את השקית במטבח ויום לאחר מכן הכינו טוסטים, סביר להניח שהשתמשו באותן הפיתות, מה עושים במצב זה עם הטוסטר?

תודה רבה מראש,
זיו

תשובה:

שלום וברכה

1. אינני יודע מה זה אצלך בחזקת חלבי, מאכל שהתבשל בכלי חלבי נקי והוא עצמו פרווה, מותר לאוכלו בתוך שש שעות לאכילת בשר.

2. כדי לאכול את המאכל הפרווה עם חלב יש לוודא שהתנור נקי לחלוטין לגמרי לגמרי, להמתין 24 שעות מאז השימוש הבשרי, ולמנהג בני אשכנז גם להפעילו ריק על חומו המירבי לפחות חצי שעה.

3. א. לא צריך לחשוש.

ב. אין להשתמש בפיתה שהיתה בארוחה בשרית ונגעו בה בידים לא נקיות לאכילת חלב, אולם אין בעיה למפרע בכשרות הטוסטר.

בהצלחה