כשרות מטבח

שאלה:

שלום וברכה ,
אנו חוזרים בתשובה על מספר בעיות כשרותיות במטבח שבביתנו.
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי ולעשות סדר בדברים,כיצד עליי להתנהל בכל אחד מהמקרים הבאים :

בכל השאלות הבאות כאשר מוזכרת המילה "כלים" מדובר על- סירים/מחבתות/תנור/צלחות/סכום/כלי זכוכית וכלי פלסטיק.
-כלים שבשלו בהם בשר שלא הוכשר כראוי עפ"י כל הפרטים והדקדוקים
(מדובר בבשר שאמורים להכשירו מאפס ממש כמו לאחר שחיטה פרטית).
ראוי לציין שהבשר כן הוכשר אך לא ברמה גבוהה ובידיעת כל פרטי ההלכות ולכן יש ספק בעניין .
-כלים שבושל בהם כבד שלא הוכשר בצלייה עפ"י הדין כראוי.
גם כאן ,הוכשר, אך לא בידיעת כל פרטי ההלכות.
-לגבי פסח שאלה נפרדת : השתמשו אצלנו בתבלינים שלא הייתה להם כשרות לפסח . אז גם כאן מה אמורים לעשות לגבי כל הכלים האלה .
-בהקשר לשאלה הקודמת – כלים שאינם של פסח שבושלו בהם התבלינים הללו מפסח, במידה ובתבלינים היה אולי חמץ זה אומר שבכלים בושל חמץ שעבר עליו הפסח..?אם כן מה דינם .

בכל אופן,אם זה משנה, בכל המקרים המעשה נעשה בשוגג ולא בכוונת זדון.
ז"א מבלי ידיעת המבשלים.

תודה רבה רבה לכם . תבורכו מן השמיים.

תשובה:

שלום וברכה

לגבי הכבד יש לפרט בדיוק מה נעשה ומה לא, לא כל דבר מעכב בכשרותו.

לגבי הכלי פסח אין צורך בהכשרה מדובר רק בספק, וגם אם היה בעצם יש ביטול בשישים, רק בפסח עצמו החמירו שחמץ אסור במשהו, אבל לגבי הכלים עכשיו אין חשש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה .
    אשמח אז לדעת מה לגבי הכלים של פסח עצמם (לא ברור כי בהתחלה נכתב שבטל בשישים ולאחר מכן שבפסח עצמו החמירו…)
    וגם הנקודה הראשונה שלא הייתה התייחסות אליה.

    לגבי הכבד –
    כדי לעשות את השתי וערב וגם במהלך הצליה השתמשו בסכום שלא מיועד לכך ואז בהמשך השתמשו בסכום לאכילה רגילה כמו תמיד. בנוסף , לפעמים צלו בתנור.