טבילת כלים -חציצה במיעוט שאינו מקפיד

שאלה:

שלום.
טבלתי היום המון כלים ובחלקם היו תוויות מחיר מודבקות/ שאריות דבק. האם אני צריך לחזור ולטבול אותם?
ואם שכחתי לברך לפני הטבילה וברכתי רק אחרי שהטבלתי חלק מהכלים והמשכתי אז להטביל, יצאתי ידי חובה?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מזל טוב! לטבול כלים זה תמיד שמחה.

הכלל בדיעבד במקרה הזה: ליכלוך, תוית, דבק שאתה מקפיד על קיומו, כלומר היית רוצה להסירו לפני השימוש או ההגשה לאורחים, חוצץ, ובמקרה כזה יש לטבול את הכלי שוב, ליכלוך שאינך מקפיד על קיומו ולא היית טורח להסירו לפני השימוש, והוא על מיעוט הכלי – אינו חוצץ בדיעבד.

הברכה אינה מעכבת.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לכאורה יש להוסיף שלא יברך במקרה שהוא מטביל שוב – יעויין בטהרת הבית דיני חציצה שנחלקו בזה גדולי עולם ולהכלה סב"ל, כי יש אומרים שהחציצה הזו רק דרבנן ע"ש