בדיקת רואה מחמ"ת 3 פעמים לאחר נישואין

שאלה:

שלום וברכה.

האם לאחר נישואין, בשלוש הפעמים הראשונות שמשמש עם אישתו צריך לעשות בדיקות הוא בעד שלו והיא בעד שלה? ומה יעשו זוג שלא עשו בדיקה זאת ועברו מס שנים, האם יש תקנה שייבדקו 3 פעמים גם לאחר תקופה, גם אם לא ראו מעולם לפני?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

בדיקה זו לא תמיד מתאפשרת, משום שכפי המבואר בדברי האחרונים בסי' קפו, אין לעשותה בזמן שהאשה בחזקת מסולקת דמים, וסבר התרומת הדשן, שאשה שלעולם אינה רואה נניח לפני היום ה25 למחזור, עד אותו היום היא בחזקת שאינה רואה, ממילא הזמן לבצע בדיקה זו הוא רק אחרי שעובר הזמן הזה, בימים שהיא עשויה בדרך כלל לקבל מחזור אבל הם אינם ימי פרישה… הרבה פעמים עד שזה מזדמן אשה נכנסת להריון וכו'… כעבור כמה שנים כתב הגר"ש וואזנר שאין טעם בבדיקות אלו, אם היתה רואה מחמת שתמיש כבר היו שמים לב לכך. ראה שיעורי שבט הלוי שם.