שינה במיטות מחוברות כשיש ילד ביניהם

שאלה:

האם בזמן הרחקה כשיש ישן בין ההורים אם אפשר לא להפריד המיטות שלא יפול הילד

תשובה:

אין כל צד שזה מועיל ובודאי אסור [יש דיון בפוסקים לגבי מחיצה קבועה ממש ששמים לכל אורך המיטה וגם בזה דנו רבות באתר וצידדנו לאיסור עפ"ד התשב"ץ אבל ילד באמצע ודאי אינו מועיל כלל ואסור]. יש לשים אותו באחת המיטות כשהיא צמודה לקיר, והכי נכון גם מבחינת הסכנה לילד וגם מבחינה חינוכית, להרגיל אותו לישון במיטה שלו… זה קצת קשה בימים הראשונים ואחר כך, הוא ישן רגוע יותר וההורים ישנים רגוע יותר והכל טוב. זו סתם עצה של אב מנוסה..