לבטל את המקח כדי להרוויח הנחה

שאלה:

שלום
קניתי דרך האינטרנט מקרר שבוע שעבר וביום שקניתי התברר שהמחיר עלה ב-300 ש"ח. קניתי בכל זאת כיוון שמדובר בזוג שעומד להתחתן ופחדתי שהמקרר יאזל מהמלאי. היום התברר לי שמחיר המקרר ירד ב-500 ש"ח ומי שקונה זכאי למתנה. במידה ואפשר לבטל את העסקה האם אפשר לבטל ולרכוש מחדש במחיר המעודכן?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם לפי מדיניות הרכישה זכאי הקונה לבטל את העסקה, מותר לבטל את העסקה ולרכוש שנית כדי להרוויח את ההוזלה או כל הטבה אחרת ואין בכך משום איסור גנבת דעת.

בהצלחה.

מקורות:

לפי המדיניות של ביטול מקח [חוק הגנת הצרכן], מותר ללקוח לבטל את המקח תוך 14 יום [בתנאים מסוימים]. והלקוח יכול לבטל גם ללא סיבה מוצדקת. ולכן קונה שהמתחרט מהקנייה מותר לו לבטל את העסקה לפי תנאי החזרה. פוסקי זמנינו נוקטים שחוקים אלו תקפים לפי הלכה אחרי שהתקבל החוק בקרב הציבור וא"כ חל על זה דין של 'מנהג הסוחרים' והרי זה כאילו התנו את המקח מראש שיוכל לבטל את הקנייה גם ללא סיבה מוצדקת. ולכן מותר לקונה לבטל את העסקה אם מטרתו להרוויח מחיר זול או מתנות וכו' כיון שע"ד כן חל הקנייה. כמו כן אין איסור של מחוסרי אמנה או מי שפרע בביטול מקח כזה, כיון שע"ד כן חל המקח.