כוונה בשמע ישראל

שאלה:

שלום הרב,
האם אי כוונה בשמע ישראל זה מעכב?אסור לאכול אחרי ערבית עד שמכוונים בשמע ישראל?כי לפעמים אני לא מצליח לכוון בשמע ישראל אולי בעקבות ה ocd (כי שאני אומר ני כאילו חושב על סמלע גוים וכדומה) ואז יוצא שאני צריך לחזור כמה פעמים. אהל אז יש בעיה שאסור להגיד שמע שמע.

תשובה:

שלום וברכה

הכוונה בפסוק ראשון מעכבת, אבל מה שמעכב זה רק להבין את התוכן העיקרי שה' הוא אחד, הוא הבורא והוא המנהיג, לא משנה איזה עוד מחשבות נכנסות לך באמצע זה לא מפריע כלום, תוך כדי כל המחשבות אם גם זה היה זה מצויין. ואין צורך לחזור שוב בשום מצב, אמרת והיתה כוונה בסיסית כזו, הכל בסדר גמור.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. שלום הרב,
    אם כוונתי בשמע ישראל במילים השם אלוקינו שהשם הוא האלוקים שלנו.
    ובמילים השם אחד עשיתי אם היד את המספר אחד.
    (אני חושש שמא ח"ו כאילו כוונתי על אצבעתי ולא על השם יתברך), [כן… מטופש] אבל אני רוצה ךדעת אם יצאתי ידי חובת קריאת שמיעה בכוונה?

  2. שלום הרב,
    סליחה שאני מפריע…
    התרגלתי לחזור ולהגיד אחרי ערבית עוד פעם שמע ישראל עד שאני התכוון ישנה בעיה בהנגה זאת?
    זה עדין מטריד אותי שלא התכוונתי וזה בא לידי ביטוי במיוחד בכך שאסור לאכול קודם אמירת שמע ישראל.
    אוכל אולי לכוון בקריאת שמע שעל המיטה לצאת ידי חובה אם לא התכוונתי בערבית ןאז לא אחזור אחרי התפילה?
    תודה רבה רבה הרב.

  3. יש בעיה גדולה בהנהגה זו, שהיא בדיוק מה שלא טוב לעשות כאשר סובלים מocd… עליך להחליט שאתה אומר פעם אחת וזהו ולא משנה אם כיוונת או לא, ואפילו אם בטוח לא כיוונת זה לא מעניין על אחריותי! בק"ש שעל המיטה בכל מקרה כדאי לכוון שאם אתה עדיין חייב תהיה זו ק"ש בגלל שיטת רבינו תם שצאת הכוכבים שהוא 72 דק' לאחר השקיעה. אבל זו רק חומרא, איך שיוצא לך

  4. שלום הרב,
    כשהייתי בברכת "והיה אם שמוע" חזרתי ל "א – ל מלך נאמן" מחשש שלא התכוונתי (הטרדות התעלו על ההיגיון) זה נחשב הפסק? צריך לחזור שוב?

  5. שלום הרב,
    סליחה שאנמ מפריע…
    אם לפני התפילה הרמתי משהו מהרצפה (של החניון). ואז שפישפתי את ידי בבגד ובקיר משום שלא היה מים, והקיר הוציא אבקה כנראה מהסיד, אז שיפפתי את ידי בבגד כדי להוריש את הצבע, ולא בטוח שהצבע ירד במלואו.
    1. האם זה נחשב חוצץ בענין שמע ישראל?
    2. ואם אני בספק אם אמרתי נכון שמע ישראל / אם אמרתי "ברוך שם כבוד מלכותו…" זה מעכב.
    שוב סליחה על ההפרעה ותודה רבה הרב.