חתונה בגיל צעיר (18)

שאלה:

שלום כבוד הרב אני והבן זוג שנתיים וחצי יחדיו ואנחנו בחזרה בתשובה משהו כמו שנה + ממש נכנסנו לזה חזק זה ממש חשוב לנו הבעיה שיש זה השמירת נגיעה זה ממש קשה כמעט על הבלתי אפשרי ובגלל זה אנחנו מדברים על חתונה אני יודעת שהוא רוצה להציע לי בזמן הקרוב אבל עדיין יש חשש מהגיל הצעיר שלא נסתדר כלכלית וכו.. למרות שאני יודעת שהכל תלוי באמונה בבורא אבל בכל זאת יש חשש וההורים בנוסף לא בעד אומרים שאנחנו צעירים מה לעשות? תודה!! אני בת 18 והוא 20

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך מורכבת מאוד, ברור שנישואין ובגיל צעיר זה דבר מצויין, ואין לחשוש בכלל לנושא הפרנסה, עובדים ומתפרנסים והכל טוב, אבל כל דבר כזה צריך התייעצות עם רב/ רבנית שמכירים אתכם היטב, לדעת אם אתם בשלים לכך, גם תהליך התשובה דורש בשלות ולמידה שקל יותר לעשות ברווקות, מדרשה וכדומה, לכן פשוט תתייעצו ותחליטו בעזרת ה' רק טוב!

בהצלחה!